Vidinė žmogaus visata

Mūsų partneriai pasakoja, kad idėja įkurti „Cannumo“ gimė 2021 metais. Jiems ilgai nedavė ramybės mintis sukurti pirmą ir tikrą gyvensenos prekių ženklą Lietuvoje. Svarbiausi jų kūrybos etapo klausimai buvo, su kokia misija eiti ir už ką kovoti. Nors transformavosi ne kartą, galiausiai idėja tapo visiems matomu ir atpažįstamu projektu „Cannumo“, padedančiu žmonėms užkirsti kelią blogai savijautai – tik ne jos simptomams, o priežastims.

 

„Mes manome, kad kiekvienas žmogus yra unikali visata, turinti savitų užduočių ir pamokų. „Cannumo“ tikslas yra padėti kiekvienam atrasti atsakymus į rūpimus klausimus ir kurti kūno, proto ir sielos harmoniją“, – sako komanda.

 

Čia ir prasideda įdomybės – tęsiame pokalbį giliau pasinerdami į partnerių veiklos pasaulėžiūrą ir sukurtus produktus.

„Cannumo“ pasaulis

Partneriai mano, kad kiekvieno organizmas – ir vienodas, ir skirtingas, todėl daugiausia darbo vyksta profesionalų bendruomenėje.

 

„Bendradarbiaujame su dietologais, medikais ir mokslininkais, kurie kasdien dirba su mūsų produkcija ir ją tobulina, kad būtų dar efektyvesnė. Grybų tinktūras gaminame Jungtinėse Amerikos Valstijose, vienoje didžiausių funkcinių produktų gamyklų pasaulyje, mes esame vieninteliai jų partneriai Europoje“, – pasakoja natūralių gaminių entuziastai.

 

Šiuo metu „Cannumo“ specializuojasi gaminti dviejų kategorijų produktus: fermentuotą gėrimą GĖRIS ir grybų tinktūras. Komanda prasitaria, kad tai – dar tik pati pradžia ir netolimoje ateityje bus galima išvysti dar daugiau gaminių.

 

Kadangi pirmiausia išgirdome apie JAV gaminamas grybų tinktūras, pasiteiravome, kaip apskritai gimė idėja kurti gaminį iš grybų.

 

„Žinojome, kad funkciniai grybai ilgą laiką naudojami tradicinėje medicinoje dėl gebėjimo palaikyti bendrą sveikatą ir gerovę, o mes kaip tik ieškojome papildomų sprendimo būdų

dažniausiai pasitaikantiems kasdienybės iššūkiams, t. y. nekokybiškam miegui, energijos trūkumui, koncentracijos stokai. Regis, funkciniai grybai sutverti tam, kad šias problemas šalintų, tad taip ir priėmėme sprendimą kurti jų tinktūras. Kūryba vyko pusantrų metų iki CANNUMO oficialaus starto“, – dalijasi istorijos detalėmis verslininkai.

 

Patiksliname, kad funkciniai grybai – tai liaudies, tradicinės kinų medicinos ir ajurvedos vertinamos grybų grupės, kurios išsiskiria potencialiai sveikatai naudingomis savybėmis. Šiuo atveju „Cannumo“ kalba apie šitaki, „reishi“ (liet. tikrinį blizgutį), „chaga“ (liet. įžulnųjį skylenį) ir „Lion‘s Mane“ (liet. gericijaus) grybus. Apie juos partneriai turi ir daugiau informacijos.

 

„Funkciniai grybai vertinami dėl adaptogeninių savybių, t. y. galimybės padėti organizmui prisitaikyti prie streso, gerinti miegą ir stiprinti protinę veiklą. Be to, juose gausu antioksidantų, kurie gali padėti kovoti su laisvaisiais radikalais ir prisidėti prie ilgaamžiškumo, – pristato partneriai ir papildo: – Turbūt pastebėjote, kad šių grybų pavadinimai ir produktai vis dažnesni viešojoje erdvėje. Taip yra ne veltui, nes jų naudą jau kuris laikas sėkmingai tvirtina ne tik senoji alternatyvi medicina, bet ir šiuolaikiniai moksliniai tyrimai.“

 

Kitas „Cannumo“ produktas – fermentuotas gėrimas „Gėris“, kuris žarnyną turtina gerųjų bakterijų kultūromis. Įdomu tai, kad partneriai metus intensyviai testavo, kūrė ir vartojo gėrimą patys, neketindami būtinai sukurti produktą, skirtą parduoti. Tokį asmeninį poreikį pirmiausia įkvėpė žinios apie žarnyno svarbą visoms kūno funkcijoms.

 

„Naujausi moksliniai tyrimai teigia, kad žarnynas ir jame gyvenančios bakterijos reguliuoja žmogaus dienos eigą, savijautą ir kūno sistemą. Mokslininkai šį reiškinį vadina žarnyno ir smegenų ašimi. Mums labiau patinka sakyti žarnyno ir smegenų ryšys, nes kai neveikia žarnynas, neveikia ir galva. Taigi iki pardavimo patys „Gėrį“ vartojome beveik metus. Galima sakyti, visai netyčia nusprendėme paversti jį tuo, kas yra šiandien“, – atvirai dalijasi partneriai.

 

Paklausus, o į ką gi pavirto „Gėris“, verslininkai šypsosi ir sako: „Turbūt tiksliausiai mūsų produktą apibūdina mūsų klientai, kurių atsiliepimais dalijamės tinklalapyje. Jie sako, kad naudodami mūsų fermentuotą gėrimą jaučia geresnį virškinimą, sumažėjusį sunkumo ar pilnumo jausmą, taip pat susilpnėjusį potraukį saldumynams. Daugelis džiaugiasi produkto skoniu ir kokybe. Na, ir ne veltui, nes „Gėris“ iš kitų fermentuotų gėrimų išsiskiria tuo, kad nededame stabilizatorių, jo nepasterizuojame, o tai reiškia, kad leidžiame bakterijoms natūraliai augti ir daugintis. Jį tirdami atradome net 96 bakterijų rūšis. Taip pat naudojame grynas uogas, ne jų pakaitalus, atsisakėme papildomų konservantų. Visi mūsų gamybos sprendimai ir produkto savybės leidžia džiaugtis teigiamais klientų atsiliepimais ir patirtimi.“

 

Taigi „Cannumo“ triada skamba taip: kūnui – „Gėris“, protui – funkcinių grybų tinktūros, o sielai – organizuojami renginiai, seminarai ir uždara „Facebook“ grupė, kurioje intensyviai dalijamasi patarimais apie kūno ir sielos balansą.

 

Didžiuojamės, kad „Biržų duonos“ veiklos keliai susitinka su tokiais entuziastingais, kokybei reikliais, inovacijoms imliais ir atsakingais kūrėjais, kurie visuomenei stengiasi atnešti pozityvių pokyčių. Dėkojame už įkvėpimą ir galimybę su mūsų klientais pasidalyti įdomiomis istorijomis.

„CANNUMO“ IR „BIRŽŲ DUONA“: ĮKVĖPIMAS RŪPINTIS VIDINE VISATA „CANNUMO“ IR „BIRŽŲ DUONA“: ĮKVĖPIMAS RŪPINTIS VIDINE VISATA „CANNUMO“ IR „BIRŽŲ DUONA“: ĮKVĖPIMAS RŪPINTIS VIDINE VISATA