Tradicija kurti

Biržų kraštas garsus dviem produktais – alumi ir duona, – kurių gamyboje ypač svarbūs kokybiški javai. Galima sakyti, kad biržiečiai gimsta mylėdami ir pažinodami javą, jo grūdą, ypač vertindami duoną – šeimos, stiprybės ir sveikatos simbolį. Duona užima svarbią, garbingą vietą ne tik tradicinėse šventėse, bet ir ant kasdienio šeimos stalo. Tai mums ypač brangus produktas, todėl išsaugojome ilgaamžių duonos kepimo papročių išmintį. Ant jūsų stalo – tradicijų subrandinti, laiko išbandyti gaminiai.

Susisiekite

Tradicija kurti

Biržų kraštas garsus dviem produktais – alumi ir duona, – kurių gamyboje ypač svarbūs kokybiški javai. Galima sakyti, kad biržiečiai gimsta mylėdami ir pažinodami javą, jo grūdą, ypač vertindami duoną – šeimos, stiprybės ir sveikatos simbolį. Duona užima svarbią, garbingą vietą ne tik tradicinėse šventėse, bet ir ant kasdienio šeimos stalo. Tai mums ypač brangus produktas, todėl išsaugojome ilgaamžių duonos kepimo papročių išmintį. Ant jūsų stalo – tradicijų subrandinti, laiko išbandyti gaminiai.

Susisiekite
Mūsų istorija Mūsų istorija

Mūsų istorija

1953 m.

1953 m. UAB „Biržų duona“ pradėjo savo veiklą. Tuo metu kepykla buvo vadinama „Biržų pramkombinatu“ ir priklausė Biržų apskrities vartotojų kooperatyvų sąjungai. Tuo laikotarpiu kepykloje veikė 3 žarijinės krosnys, kurias kūreno malkomis ir dyzeliniu kuru. Dirbo 30-35 darbuotojai ir per parą buvo pagaminamos 2-3 tonos produkcijos, didžiąją dalį sudarė duonos ir pyrago gaminiai.

Mūsų istorija Mūsų istorija

Mūsų istorija

1977 m.

70-ųjų pabaigoje duonos kepykla jau nepajėgė aprūpinti rajono gyventojų duonos gaminiais, todėl 1977 m. pradėtas statyti naujas kepyklos kompleksas Plento gatvėje, kuris pradėjo veikti 1978 08 01. Asortimentą sudarė 35 gaminiai, o kepykloje jau dirbo 90 darbuotojų. Tuo metu per parą pagaminama 40 tonų produkcijos. Nors kepyklos plėtra vykdoma iki šios dienos, „Biržų duona“ vis dar įsikūrusi Plento gatvėje.

Mūsų istorija Mūsų istorija

Mūsų istorija

1995 m.

Nuo 1995 m. balandžio 3d. Biržų rajono savivaldybėje buvo įregistruotas naujas duonos kepyklos pavadinimas UAB „Biržų duona“. 1999m buvo sukurtas pirmasis mūsų logotipas, kurį nupiešė Biržų dailės mokytojas. Laikui bėgant, jis kito, kol galiausiai buvo išgrynintas iki dabartinio, atspindinčio įmonės vertybes ir tradicijas. Šiandien neatsiejama logotipo dalimi tapo ir visą mūsų augimo kelionę atspindintis šūkis „Tradicija kurti“. Įdomus faktas, jog šūkio idėją išgvildeno visa vadovų komanda drauge, bet žodžių konstrukciją pasiūlė tuometinis technikos padalinio direktoriaus pavaduotojas Gintaras.

Mūsų istorija Mūsų istorija

Mūsų istorija

1996 m.

Dabartinis kepyklos etapas prasidėjo 1996-aisiais, kai Biržų konservų fabrike dirbęs inžinierius Viktoras Kurganovas buvo pakviestas jai vadovauti. „Lietkoopsąjungai“ priklausanti valstybinė kepykla tuomet vos alsavo. Įmonės atgimimą siejame su 2001-aisiais, kai ją privatizavo Kurganovų šeima, iki šiol visa širdimi įsiliejus į kepyklos gyvenimą. Šiandien mūsų įmonės tvirtybė yra mūsų puoselėjamose šeimos vertybėse.

Mūsų istorija Mūsų istorija

Mūsų istorija

2000 m.

Dar Tarybų sąjungos laikais buvo įkurta pirmoji duonos parduotuvė Rotušės gatvėje Biržuose, kurią 2000- aisiais atnaujinome. Nuo tada prasidėjo aktyvi firminių parduotuvių plėtra. Pirmieji skyreliai atsidarė Rokiškyje, Vilniuje, Kaune bei kituose didžiuosiuose ir mažesniuose miesteliuose. Šiuo metu „Biržų duona“ turi apie 20 firminių skyrelių. 2015 m., iš didelės meilės mūsų produkcijai, Vytenis Vilniuje atidarė ir pirmąją Biržų duonos draugų krautuvėlę „Kmyninė“, veikiančią franšizės pagrindu. Šiuo metu turime apie 10 draugų parduotuvių. Džiugu, jog mus vienijanti meilė Biržų duonos kepiniams atveria duris tokioms gražioms draugystėm.

Mūsų istorija Mūsų istorija

Mūsų istorija

2006 m.

2006 m. buvo įrengtas bandelių cechas – kompleksas kuriame gaminamos ne tik bandelės, bet ir pynės, pynutės, saldūs pyrago kepiniai. Sulig nauju cechu trigubai išaugo ir šios pagaminamos produkcijos kiekiai. Laikas eina, o didelę dalį bandelių mūsų merginos vis dar lipdo su didele meile savo rankomis.

Mūsų istorija Mūsų istorija

Mūsų istorija

2010 m.

2010 m. buvo įrengtas sausainių cechas. Prie Biržų duonos asortimento prisidėjo sausainiai ir plokštainiai. O 2012 m. komercijos direktorius Andrius iš parodos parsivežė macarons bei kaneles. Po pusės metų eksperimentavimo specialiai tam įrengtoje laboratorijoje, technologai sugebėjo išdirbti autentiško skonio prancūziškus desertus, kurie iki šiol spalvina smagurių dienas.

Mūsų istorija Mūsų istorija

Mūsų istorija

2010 m.

2010 m. gavome „Gazelės“ apdovanojimą kaip sparčiausiai auganti įmonė Panevėžio apskrityje. Pirmąjį privatizuotos įmonės veiklos dešimtmetį daugiau buvo investuojama į fabriką – pastatus, įrangą, technologijas. Maždaug nuo 2010 m. pradėta daugiau investuoti į rinkodarą, prekės ženklą, identitetą.

Mūsų istorija Mūsų istorija

Mūsų istorija

2011 m.

2011 m. pradėjome glaudų bendradarbiavimą su dizaineriu Edvardu Kavarsku, kurio kurti drąsūs ir modernūs pakuočių dizainai pelnė ne vieną apdovanojimą ne tik Lietuvoje, bet ir pasaulyje. Nuo tada Biržų duonos produkcija, bet ir įvaizdis tapo neatsiejamas nuo kūrybiškumo ir inovatyvumo.
Beje, Edvardas prisidėjo ir prie žymiųjų „Grissini“ pakuočių. Itališkų duonos lazdelių idėja kilo nuo mėsmalės, tiksliau, sausainių, kuriuos kepdavo močiutės ir mamos, per mėsmalę išsukusios tešlą. Kai sugalvojome, kad išsuktos tešlos juostelės gali būti ir apvalios, ir nesaldžios, su technologais skridome į Italiją pasidomėti, kaip kepamos itališkos duonos lazdelės. 2014 m. „Grissini“ pakuotė Milane vykusiame tarptautiniame dizaino konkurse laimėjo „Red Dot“ apdovanojimą. Beje, tais pačiais metais įmonė gavo ir „Login“ apdovanojimą – už interneto svetainę, pritaikytą mobiliesiems įrenginiams.

Mūsų istorija Mūsų istorija

Mūsų istorija

2013 m.

2013 m. įkurtas naujas duonos kepimo cechas. Pristatytos papildomos patalpos, kurių plotas daugiau nei 1000 kvadratinių metrų. Taip galėjome modernizuoti gamybą, sumontavome naujas krosnis, valdomas roboto. Bet išlaikydami savo vertybes, neatisakėme ir tradicinės duonos kepimo technologijos. Iš esmės duonos kepimo procesas nelabai ir skiriasi nuo to, koks jis buvo prieš šimtus metų. Biržų duona – viena iš nedaugelio pramoninių kepyklų Lietuvoje, kurioje duona kepama pagal senuosius receptus – gaminami plikiniai, į tešlą maišomas natūralus, pačių užsiaugintas raugas (jų turime net 4 rūšis), tešla fermentuojama, kepaliukai formuojami rankomis, o duona kepama ant akmeninio pagrindo. Tik kepalus į krosnį pašauna ir ištraukia ne močiutė su liže, o robotas, – tai automatizuotas procesas.

Mūsų istorija Mūsų istorija

Mūsų istorija

2014 m.

Nuo 2014 m. pirmasis rugpjūčio šeštadienis Biržams tapo draugiškiausia diena! Tai ta diena, kai visi biržiečiai ir miesto svečiai išbėga į duona kvepiančias Biržų gatves, kai miesto šventė nepalieka nė vieno namuose, o trombonų garsai ir besilabinančios šypsenos nepalieka abejingų ir visus kviečia stoti prie „Biržų km” starto linijos bei susipažinti su Šiaurės Lietuva bėgimo ritmu. 2014 metais suorganizavome pirmąjį bėgimą Biržuose. Prie starto linijos stojo kiek daugiau nei 400 dalyvių. Tradiciją tęsiamia kiekvienais metais ir džiaugiamės, jog bėgimas pritraukia vis daugiau svečių ne tik iš visos Lietuvos, bet žmonės specialiai važiuoja ir iš užsienio, kad dalyvautų mūsų bėgime. „Biržų kilometrai“ – didžiausias bėgimas Šiaurės Lietuvoje.

Mūsų istorija Mūsų istorija

Mūsų istorija

2014 m.

2014 m. atidarėme ir pirmąją savo kavinukę – kepyklėlę: Sucré kepinių namus. Pravėrus kepinių namų duris atrasi saldžią užuovėją – gabalėlį palaimos, puodelį šilumos bei lauktuvių į namus. Jaukios ir šviesios erdvės, žaisminga elegancija, šviežiai skrudinta kava, išskirtiniai desertai bei tradiciniai duonos gaminiai. Sucré kepuraitė paryžietiška, bet šaknys giliai įsileidusios į Biržų žemę. Sucré – menas gyventi skaniai.

Mūsų istorija

Mūsų istorija

2015 m.

2015 m. įmonėje buvo įdiegta šiluminės energijos taupymo sistema. Įdiegta pažangi technologija užtikrina mažesnį gamtinių dujų sunaudojimą, tad į aplinką išskiriamas mažesnis kiekis aplinką teršiančių dalelių. „Tausojami gamtiniai ištekliai ir atsinaujinanti energija – visų socialiai atsakingų įmonių prioritetas. Tai neturi būti tik skambūs žodžiai, todėl įmonėje ėmėmės pertvarkos įdiegdami naują modernią šiluminės energijos taupymo technologiją. Dėl naujosios technologijos karštas oras ir garai, atlikę savo tiesioginę funkciją kepimo krosnyse, atiduoda likusią šiluminę energiją, kuri kaupiama akumuliacinėse talpose karšto vandens pavidalu. Karštas vanduo naudojamas tiek tiesiogiai gamybai – ruošiant tešlos plikinius, tiek ir su gamyba susijusiems procesams – taros plovimui, darbuotojų buitinėms patalpoms. Ši nauja technologija padės išspręsti pastaruoju metu itin jautrų aplinkos taršos mažinimo klausimą.

Mūsų istorija Mūsų istorija

Mūsų istorija

2018 m.

2018 m. atnaujintas pagamintos produkcijos sandėlys. Įdiegta moderni sistema, kurios pagalba galime atrinkti produkciją 1300 parduotuvių kiekvieną parą. Tai be galo svarbu, ypatingai, kai gaminių krepšelį sudaro virš 200 įvairių rūšių gaminių, o pardavimo kanalai varijuoja nuo firminių skyrių iki didžiųjų prekybos tinklų. Nors įmonė šiandien trečia Lietuvoje tarp šviežios duonos kepėjų, vis dar nenustojame kūrę naujus skonius, neatsisakome rankų darbo produkcijos, stengiamės išpildyti visus, net ir individualius klientų užsakymus bei stačia galva neriame į kūrybiškus ambicingus projektus. Kiekvienas užsakymas, kiekvienas klientas yra svarbus. Kiekviena idėja yra vertinga. Užsukite, paragaukite ir tapkite mūsų šeimos dalimi.

Mūsų istorija Mūsų istorija

Mūsų istorija

2019 m.

Savo itin platų gaminių krepšelį, pritaikytą labai skirtingiems vartotojų segmentams, 2019 m. dar labiau praplėtėme. Stebėdami tarptautinę rinką ir gyvendindami į sveiką mitybą orientuotą strateginę kryptį, kepykloje atidarėme begliutenį cechą. Jo dėka išvengiame kryžminės taršos ir užtikriname produkto saugą.
Gaminių be glitimo asortimentas Biržų duonoje nuolatos auga: duona, sausainiai, bandelės ir netgi kūčiukai. Planuojame nesustoti, o svarbiausia – išlaikyti be gliuteno gaminius tokius pat skanius, o neretai ir skanesnius, nei įprastus produktus.

Mūsų istorija Mūsų istorija

Mūsų istorija

2019 m.

2019 m. pasiekėme mums labai svarbaus tikslo ir nuo šiol galime puoštis tarptautiniu „FSSC 22000″ maisto saugos sertifikavimo ženklu. Šis standartas patvirtina mūsų maisto saugos sistemas, parodydamas, kad laikomės griežtų maisto saugos procesų ir kad mūsų įsipareigojimai dėl higienos ir žmonių sveikatos yra įvykdyti.
„FSSC 22000“ yra patvirtinta kaip standartinė Visuotinės maisto saugos iniciatyva (GFSI) ir yra priimama didžiųjų Europos maisto produktų mažmenininkų. Tikime, kad šis patikimumo ženklas prisidės prie dar sklandesnio gardžių kepinių tiekimo ne tik Lietuvoje, bet ir už jos ribų.

Mūsų istorija Mūsų istorija

Mūsų istorija

2020 m.

2020 m. pavasario laukėme kaip niekada – kiekvienas saulės spindulys mums reiškė naują etapą. Tvarios verslo idėjos vedami šalia kepyklos įrengėme 450 kW saulės jėgainę, kuri pagamins apie 30% metinio įmonės elektros energijos poreikio. Jėgainė išsiskiria tuo, kad jos saulės moduliai sumontuoti taip, jog galėtų sekti ne tik saulės judėjimą horizonte – iš rytų į vakarus, bet ir keisti savo padėtį priklausomai nuo saulės pakilimo aukščio virš horizonto. Saulės elektrinės atidarymo renginio metu taip pat pristatėme unikalią menininkės Agnės Kišonaitės rugio instaliaciją, kurią smalsuoliai geriausiai galėjo apžiūrėti skriedami danguje. Taigi nuo šiol mūsų gaminiai gimsta iš draugiškos saulės energijos!

Kuriame unikalius gaminius, su pagarba lietuviškoms tradicijoms ir aplinkai.

Mūsų krautuvės