2019 pavasarį vyr. inovacijų technologė Laima, marketingo ir inovacijų vadovė Natalija ir kepyklos vykdomasis direktorius Andrius vyko į Italiją semtis ledų gamybos subtilybių.
Po kelių dienų mokymų į Biržus pargrįžo su gausybe kūrybinių idėjų. Užklupęs karantinas nesužlugdė mūsų didelės, kelis metus niekaip neduodančios ramybės svajonės turėti savo pačių gaminamus ledus! Taigi vasarą jau lepinomės kepykloje kurtais šaltaisiais džiaugsmais.
Spėkit, kokių skonių pribūrėm?
Nors daugelis mano, jog plombyras ir šokoladas yra ledų klasika – iš tiesų, šiandien tai pistacijos ir mangai! Šie skoniai visad įtiks net išrankiausiem ragautojam. Savo šaltųjų eksperimentų kelionę nuo jų ir pradėjome. Tiesa, savo mangų ledų saldumą nusprendėme šiek tiek subalansuoti pasiflorais, o pistacijų skonio ledams atvirkščiai – padidinome riešutų pastos, kad jie jaustųsi dar intensyviau.
Ne paslaptis, jog Biržų duonos „vizitinė kortelė“ – juodieji serbentai. Tad ledų šeimyną netrukus papildė ir serbentų skonio ledai. O kad nebūtų nuobodu, jiems išskirtinumo suteikėme cinamonu.
Dar viena neįprasta naujiena – ožkos pieno ledai, saldinti datulių pasta. Šie itin draugiški ne tik gurmanams, bet ir mažiesiems ragautojams. O teigiantiem, jog nemėgsta ožkos pieno, turime patarimą. Jūs tiesiog nesakykite jog ledai su ožkos pienu – pamatysite, jie net nensupras, ką tokio gardaus skanauja.. 😉
Prisiekusius šio deserto mylėtojus žiemą kviečiame atrasti naujausius namų ledus su mūsų duona. Beje, pieniškose pusnyse paskendę traškūs duonos trupiniukai gimė iš antram gyvenimui prikeltos viso grūdo ruginės duonos kriaukšlelių.
O kokiais skoniais norėtumėte, kad palepintumėm šiemet jus?
Beje, mūsų ledai gaminami iš vienos natūraliausių rinkoje esančių ledų bazių, todėl išsiskiria žymiai draugiškesne sudėtimi nei daugelis kaimynų šaldikliuose.
Tiesa, smagurių patarimas smaguriams – prieš skanaujant palikite ledus 10-15 min kambaryje, atitirpus juos valgyti gardžiau, šaukštas smenga minkščiau, o smanumas 10 kartų ryškesnis.
Mūsų ledų ieškokite Biržų duonos krautuvėse, Sucré kepinių namuose bei mūsų draugų parduotuvėse.