Duonos raugas – mistinis mūsų mylimos duonelės herojus. Giriame duonelę su raugu, bet retas žino, kas jis toks. Tad šią duonos dieną kviečiame iš arčiau susipažinti su šiuo ypatingu ingredientu ir net pasigaminti jį patiems!
Raugui paruošti prireiks vos kelių virtuvės rakandų: stiklainėlio, rankšluosčio, šaukšto bei markerio.
Ingredientai taip pat labai paprasti: ruginiai viso grūdo miltai bei vanduo.
Visų svarbiausia, reikės ir šiek tiek kantrybės, nes raugas auga beveik savaitę, o jį paruošus, duonos gaminimas užtruks dar apie parą.
Turint savo raugą galimybės yra neribotos: išbandykite kepti įvairią duoną! Šviesią ar tamsią, su įvairiais mėgstamais priedais: kmynais, saulėgrąžų ar kanapių sėklomis.
Na, o apie raugą daugiausiai žino „Biržų duonos“ šalies Kepėjas, spustelki čia, kad jį perskaitytum ar atsispausdintum jo parašytą laišką.
Skanios duonelės ir gyvastingos Raugo visatos!