Kaip šis aliejus atsidūrė Biržų duonos krautuvėse ir Sucré kepinių namuose?

Dar 2019 metų pabaigoje šį aliejų nusižiūrėjo mūsų įmonės vykdomasis direktorius Andrius ir marketingo/inovacijų vadovė Natalija parodoje Anuga. Po parodos praėjus daugiau nei metams, abu labai džiaugiasi ir didžiuojasi galėdami krautuvių bei kepinių namų svečiams pasiūlyti būtent šiuos, daugybę apdovanojusių pelniusius ispaniškus alyvuogių aliejus.

„Man tai buvo pirmoji paroda, kurioje rinkomės būtent aliejų, kurį importuosime į Lietuvą. Patirtis išties kitokia nei ieškant idėjų kepiniams bei kitokioms naujienoms, kurias galėtume pristatyti Lietuvos rinkai“, – dalinasi Natalija.

Jie pasakojo, jog per kelias parodos dienas išgėrė turbūt po litrą aliejaus – juk būtent taip ir ragaujama aliejaus kokybė: į stiklinę ar šaukštą įpilamas aliejus ir greitai susiurbiamas taip, kaid padengtų ne tik gomurį, bet ir visą gerklę.

„Buvo labai gėda: pirmųjų degustacijų metu springau ir kosėjau, nes tokio proceso metu itin stipriai atsiskleidžia visos aliejaus savybės ir kalba eina ne tik apie skonines“, – juokiasi pašnekovė.

Ne paslaptis, kad kuo alyvuogių aliejus kartesnis, aitresnis, tuo jis naudingesnis mūsų organizmui. Šis kartumas malonus, jis nepalieka blogų pojūčių (nepainiokime jo su sugedusio aliejaus kartumu:)).
Dažniausiai kartumas juntamas burnos priekyje, o aitrumas – gomuryje. Nors iš pradžių gali pasirodydi ne itin malonus skonis, skonio receptoriai prie jo greitai pripranta ir tada pradedami justi subtilesni skoniai ir poskoniai, įvairios natos.

O kartumas kokybiškame alyvuogių aliejuje reiškia, jog jame yra daug antioksidantų, polifenolių.

Kuom žmogaus organizmui naudingi polifenoliai?

Polifenoliai – tai itin stiprūs augaliniai antioksidantai. Gausiai atliekamų mokslinių tyrimų dėka pastebimas teigiamas polifenolių poveikis pačiomis įvairiausiomis ligomis sergantiems asmenims.

Polifenoliai suteikia vaisiams, uogoms ir daržovėms ryškią spalvą, skonį, kvapą ir maisto oksidacinį stabilumą.
Atkreipkite dėmesį į aliejaus spalvą – jeigu vartojate šviežio derliaus alyvuogių aliejų, jis bus ryškiai ryškiai žalios spalvos. Juk ne veltui ir Knolive aliejų pakuotės spalva tokia išskirtinė 🙂
Beje, ar žinoje, jog alyvuogių aliejų dar vadina „žaliuoju auksu“?

Grįžtant prie polifenolių, norime išskirti, kokią naudą jie turi mūsų organizmui:

1. Mažina cholesterolį
2. Mažina kraujospūdį
3. Gerina arterijų (endotelinę) funkciją
4. Užkerta kelią trombų formavimuisi
5. Pagerina arterijų lankstumą
6. Stabdo ląstelių pažaidą ir gerina regeneraciją
7. Lėtina senėjimo procesus

Jie naudingi ne tik kaip prevencinė priemonė, tačiau ir sergant širdies ir kraujagyslių ligomis, onkologinėmis ligomis, osteoporoze, autoimuninėmis ligomis, cukriniu diabetu.

Knolive alyvuogių aliejus
KNOLIVE ALYVUOGIŲ ALIEJUS

Kaip ir dauguma išskirtinių aliejų gamintojų, Knolive aliejaus gamintojai – šeimos verslas.
Saros (nuotraukoje kairėje) ir jos brolio Alberto šeima alyvuogių aliejaus verslu užsiima nuo 1858. Palaikomi artimųjų prieš 5 metus jie nusprendė drauge leistis į ypač tyro alyvuogių aliejaus nuotykį ir drauge pasauliui padovanoti prekės ženklą Knolive, jungiantį jaunatviškumą, gyvumą ir kokybę.

To know, to taste, to live
(žinoti, ragauti, gyventi)

Tai ne tik užrašas ant butelio, tai jų gyvenimo moto.

Šiuo metu pas mus galite rasti dviejų rūšių alyvuogių aliejų Knolive: EPICURE ir ARBEQUINO.

Ypač tyras šalto spaudimo alyvuogių aliejus „ARBEQUINO“. Nedidelės, švelnaus skonio alyvuogės atskleidžia subalansuotą obuolių, bananų, pomidorų lapų ir riešutų aromatą. Švelnus ir saldus skonis lydi link lazdynų ir migdolų riešutų poskonių.

„EPICURE“ – grynos Ispanijos pietuose rankomis rinktų alyvuogių sultys.
Sodri žalia spalva su subtiliais aukso atspalviais slepia intensyvų vaisių, pomidorų lapų, šviežiai pjautos žolės, jaunų migdolų aromatus ir lengvą kartumą.

Knolive gaminamą alyvuogių aliejų, pelniusį daugiau nei 900 apdovanojimų ir įvertintą viso pasaulio gurmanų, išskirtinai rasite tik pas mus. Juos atraskite Biržų duonos krautuvėse, Sucré kepinių namuose arba užsisakykite į namus mūsų elektroninėje parduotuvėje NAMO.

Knolive alyvuogių aliejus
Knolive alyvuogių aliejus
Knolive alyvuogių aliejus
Knolive alyvuogių aliejus
Knolive alyvuogių aliejus
Knolive alyvuogių aliejus
Knolive alyvuogių aliejus
Knolive alyvuogių aliejus
Knolive alyvuogių aliejus
Pabaigai: patarimai

Šių aliejų skonis nuostabiai atsiskleis apšlaksčius žuvies ar mėsos patiekalus, jūros gėrybes, šviežias, tik nuraškytas daržoves ar traškią šiltą duoną.
Taip pat nepabijokite paeksperimentuoti: ar teko ragauti nuostabaus deserto – vanilinių ledų, apšlakstytų alyvuogių aliejumi ir žiupsneliu druskos?

Atidarytą butelį rekomenduotume suvartoti per mėnesį.

Alyvuogių aliejaus nereikia laikyti šaldytuve, tačiau jei taip atsitiko, kad sušalo, nieko tokio. Atšils kambario temperatūroje ir bus kaip buvęs.

Alyvuogių aliejuje galima troškinti ir ant jo kepti (ne aukštesnėje nei 190 laipsnių temperatūroje). Taip daro garsūs kulinarai ir tipinės Itališkos virtuvės šefai. Tačiau kaitinamas aliejus praranda savo naudingąsias maistines savybes ir skonio sodrumą. Taigi taip gadinti išties kokybišką produktą – nusikaltimas prieš jūsų organizmą 🙂
Todėl kepimui visgi rekomenduojame rinktis ne tokį kokybišką alyvuogių aliejų, GHI ar kokosų sviestą.

Knolive alyvuogių aliejus
Knolive alyvuogių aliejus
Knolive alyvuogių aliejus
Knolive alyvuogių aliejus